Як підключити Starlink в Україні (супутниковий інтернет SpaceX)

Як підключити Starlink в Україні (супутниковий інтернет SpaceX)

Як замовити термінал Starlink в Україну?

  1. Зареєструйтеся на офіційному сайт starlink.com
  2. Заповніть форму замовлення
  3. Вкажіть адресу одержувача – саме туди компанія надішле термінал
  4. Адресу ліпше вказувати в такому форматі, як на сервісі Google Maps.
  5. Внесіть попередню оплату у розмірі $99.
  6. Чекайте на повідомлення, вам мають вислати підтвердження та рахунок за обладнання $499.
  7. Після оплати обладнання вам повинні написати коли воно буде відправлене.

 

Клієнтів з України часто попереджують, що, можливо, чекати доведеться до кінця 2023 року. Наразі всі поштові та логістичні оператори зіштовхнулися з труднощами доставки посилок для приватних осіб до нашої країни.

На сайті Starlink нічого не йдеться про будь-які пільги для українських користувачів. Це означає, що вам доведеться заплатити $499 за обладнання та покрити вартість доставки. Передоплата $99 зарахується вам як абонплата за перший місяць використання. Надалі вам потрібно буде платити $99 щомісяця

Як насправді працює Starlink в Україні

Де-юре нічого не змінилося. Starlink поки що не має жодної базової станції, побудованої в Україні. Компанія навіть не отримала ліцензію від державного регулятора – НКРЗІ (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектру та надання послуг поштового зв’язку).

Почувши заклик від Михайла Федорова, Ілон Маск пішов назустріч Україні та просто розблокував можливість використання терміналів Starlink на території країни на програмному рівні. Щоразу при включенні термінал визначає своє місцезнаходження за сигналом GPS. І він може відмовитися працювати в якійсь певній місцевості, хоча зв’язок із супутниками та базовими станціями буде доступний.

Якщо у вас є термінал Starlink і ви перебуваєте в зоні покриття, ви зможете підключитися до інтернету. Можливо, навіть отримаєте доступ без абонплати, але ця можливість офіційно не підтверджена.

Покриття території України

Станом на початок березня 2022 року, територію країни покривають три базові станції:

  • У Польщі, населений пункт Воля Краківська
  • У Литві, місто Каунас
  • У Туреччині, місто Муаллім

Граничний радіус покриття кожної базової станції, за неофіційними даними, становить 900-1000 км. Тому Starlink має працювати по всій території України, за винятком східних регіонів, територій, окупованих Росією ще до 24 лютого 2022 року.

Частина центральних та східних регіонів, Дніпро, Запоріжжя та області знаходяться на межі чинного покриття. У цих регіонах термінали Starlink можуть працювати нестабільно. Найкраще покриті західні та північні регіони, у тому числі Київ. Стабільним має бути прийом сигналу на півдні – в Одеській, Миколаївській, Херсонській областях та у Криму.

Це зразковий розрахунок зони покриття, заснований на публічній інформації та досвіді використання Starlink в інших країнах світу.

Якість прийому майже залежить від атмосферних умов. Головне, щоб антена була в зоні прямої видимості неба.

 

Проект Starlink створено у США компанією SpaceX під керівництвом Ілона Маска. Перший запуск тестових пристроїв відбувся у лютому 2018 року. А вже у травні 2019 року за допомогою ракети Falcon 9 на низьку навколоземну орбіту було виведено перші 60 супутників.

Ілон Маск офіційно у своєму Твіттері підтвердив вихід Starlink на ринок України. Незабаром після цього повідомлення з’явилися фотографії доставленого в країну обладнання. І навіть перші тести швидкості з’єднання. Тим не менш, можливість підключення звичайного користувача все ще залишається під великим питанням. Перші термінали отримали державні органи. Ілон Маск допомагає Україні впоратися з агресією Росії та просить користуватися обладнанням з обережністю.

Limitless представила Pendant: носимий пристрій для запису інформації та обробки за допомогою штучного інтелекту

Спам: історія терміну, його небезпека та боротьба зі спамом

Чому кібербезпека важлива для вас?

AnyDesk взламано: популярне програмне забезпечення для віддаленого робочого столу вимагає скидання пароля

Новий штучний інтелект Gemini від Google: можливості, відмінності від GPT і перспективи використання

Що таке хмарні сховища та навіщо вони потрібні?

Покроково, як підключити Старлінк резервним каналом інтернету на підприємстві.

Шукаєте де придбати ГЕНЕРАТОР?

Екваер IKS обмежує час роботи сервіса.

Microsoft обмежила росіянам оновлення до Windows 11 22H2, а Apple видалила з App Store всі застосунки VK та Mail.ru

Держспецзв’язку попередила про нову кібератаку на держоргани України у вигляді електронної пошти із зараженим XLS-документом.

Як підключити Starlink в Україні (супутниковий інтернет SpaceX)

Замовити
дзвінок
+
Подзвоніть!