У Великобританії підпалюють вишки 5G через чутки про коронавіруси

У Великобританії підпалюють вишки 5G через чутки про коронавіруси

Одночасно з поширенням коронавирусной інфекції зростає і кількість чуток про COVID-2019, іноді приймають особливо «важкі» форми. Так, у Великобританії відбулося кілька підпалів вишок стільникових операторів – імовірно в зв’язку з переконанням, що робота мереж 5G сприяє розвитку хвороби.

За даними видання The Guardian, об’єктом поліцейського розслідування стала серія з семи загорянь в різних областях Великобританії, що відбулася в кінці минулого тижня. Відеозаписи підпалів були розміщені в соціальних мережах, а інженери обслуговуючих їх компаній стикалися з погрозами з боку людей, які вважають, що випромінювання від вишок створює небезпеку для здоров’я. Раніше на YouTube і в Facebook неодноразово з’являлися конспірологічні ролики, автори яких заявляли, що 5G-випромінювання нібито послаблює імунітет людини, роблячи його уразливим для коронавируса.

Міністр культури Великої Британії Олівер Дауд заявив, що має намір обговорити з адміністрацією Facebook, WhatsApp, YouTube і Twitter методи боротьби з розповсюдженням недостовірної інформації. Він також висловив надію, що незабаром буде знайдено спосіб пояснити користувачам соціальних мереж абсурдність інформації про шкоду 5G. Представники Google вже погодилися з необхідністю видалення подібного контенту зі сторінок відеохостингу або застосування до нього інших санкцій на кшталт зниження рейтингу або демонетизації.

«Реальність така, що мережі мобільного зв’язку абсолютно необхідні для всіх нас, особливо в той час, коли ми просимо людей залишатися вдома і не бачитися з родичами і друзями. Теорія проти 5G – абсолютна, повна нісенітниця, і я не можу охарактеризувати її термінами, які сильніше цього », – погодився з ним директор Національної служби охорони здоров’я Великобританії Стівен Повис.

Примітно, що швидко поширюються в соціальних мережах новини про «наслідки» випромінювання від вишок 5G нерідко підкріплюються публікаціями знаменитостей. У подібному вже були помічені співачка Енн-Марі і член журі популярного в Англії телешоу Britain’s Got Talent Аманда Холден. Остання, зокрема, поширювала посилання на петицію з твердженням, що проживання біля вежі стільникового зв’язку викликає симптоми COVID-19.

Limitless представила Pendant: носимий пристрій для запису інформації та обробки за допомогою штучного інтелекту

Спам: історія терміну, його небезпека та боротьба зі спамом

Чому кібербезпека важлива для вас?

AnyDesk взламано: популярне програмне забезпечення для віддаленого робочого столу вимагає скидання пароля

Новий штучний інтелект Gemini від Google: можливості, відмінності від GPT і перспективи використання

Що таке хмарні сховища та навіщо вони потрібні?

Покроково, як підключити Старлінк резервним каналом інтернету на підприємстві.

Шукаєте де придбати ГЕНЕРАТОР?

Екваер IKS обмежує час роботи сервіса.

Microsoft обмежила росіянам оновлення до Windows 11 22H2, а Apple видалила з App Store всі застосунки VK та Mail.ru

Держспецзв’язку попередила про нову кібератаку на держоргани України у вигляді електронної пошти із зараженим XLS-документом.

Як підключити Starlink в Україні (супутниковий інтернет SpaceX)

Замовити
дзвінок
+
Подзвоніть!