Фінальне оновлення KB4534310 для Windows 7 зламало функціональність шпалер

Фінальне оновлення KB4534310 для Windows 7 зламало функціональність шпалер

В середині січня 2020 року, в день закінчення розширеної підтримки Windows 7, Microsoft випустила останнім комплексне оновлення для цієї ОС і Windows Server 2008. Оновлення KB4534310 містить фінальні апдейти, оновлення безпеки та патчі для різних компонентів для Windows 7 і Windows Server 2008 (Cryptography, Input and Composition, Management, Storage and Filesystems, Scripting Engine), підтримуються версії: Windows 7 Service Pack 1, Windows Server 2008 R2 Service Pack 1, Windows Embedded Standard 7 Service Pack 1.

Однак, в цьому оновленні містилася помилка, яка зачіпала функціональність шпалер. Користувачі Reddit почали повідомляти про проблему – у багатьох з них після установки KB4534310 з’являвся чорний екран замість раніше встановлених шпалер на робочому столі. Проблема також піднімалася користувачами на форумі Microsoft.

Журналісти видання Bleeping Computer проаналізували проблему і знайшли рішення. Виправлення ситуації від Microsoft вже не очікується.

Фахівці Bleeping Computer змогли повторити проблему з виникненням чорного екрану замість шпалер на декількох комп’ютерах з встановленим оновленням KB4534310. Їм стало зрозуміло, що ця проблема пов’язана з настройками робочого столу, а саме – з опцією для шпалер під назвою Stretch ( «Розтягнути»). Виявилося, що після установки KB4534310 ця функція працює некоректно. І після перезавантаження ОС будь-які шпалери, які її використовують, відображаються як порожній чорний екран. При використанні інших налаштувань шпалер в випадаючому меню «Положення зображення» (заповнення, за розміром, замостити, по центру) шпалери відображаються коректно.

Після експериментів користувачі змогли визначити, що проблема чорного екрану викликана використанням параметра «Розтягнути» під час налаштування фону робочого столу.

Варіантів вирішення цієї проблеми в ручному режимі користувачем два:

1. Видалити оновлення KB4534310. Дана дія Microsoft виконувати настійно не рекомендує, оскільки оновлення містить важливі апдейти системи безпеки ОС.

2. Зробити знімок екрана з потрібними шпалерами в режимі «Розтягнути» і використовувати далі цю картинку в режимі «По центру» (в випадаючому меню «Положення зображення») в якості шпалер для робочого столу.

Якщо користувач вибрав другий варіант, то для створення знімка екрана необхідно:

якщо шпалери показують порожній чорний екран, то потрібно перейти в налаштування шпалер і встановити для параметра «Положення зображення» замість значення «Розтягнути» значення «Заповнити», а потім знову повернути «Розтягнути» і натиснути кнопку «Зберегти зміни». Шпалери будуть відображатися нормально до наступного перезавантаження;
закрити всі вікна і клацнути правою кнопкою миші на робочому столі, вибрати «Перегляд» і зняти прапорці «Показати значки робочого столу» і «Показати гаджети робочого столу».
зробити знімок екрана і використовувати його в якості шпалер.

При зміні дозволу екрану користувачеві доведеться виконати ці дії заново.

Представники BleepingComputer звернулися в Microsoft з питанням «чи збираються розробники усувати цей баг з шпалерами». Відповіді від компанії на даний момент не надійшло.

Limitless представила Pendant: носимий пристрій для запису інформації та обробки за допомогою штучного інтелекту

Спам: історія терміну, його небезпека та боротьба зі спамом

Чому кібербезпека важлива для вас?

AnyDesk взламано: популярне програмне забезпечення для віддаленого робочого столу вимагає скидання пароля

Новий штучний інтелект Gemini від Google: можливості, відмінності від GPT і перспективи використання

Що таке хмарні сховища та навіщо вони потрібні?

Покроково, як підключити Старлінк резервним каналом інтернету на підприємстві.

Шукаєте де придбати ГЕНЕРАТОР?

Екваер IKS обмежує час роботи сервіса.

Microsoft обмежила росіянам оновлення до Windows 11 22H2, а Apple видалила з App Store всі застосунки VK та Mail.ru

Держспецзв’язку попередила про нову кібератаку на держоргани України у вигляді електронної пошти із зараженим XLS-документом.

Як підключити Starlink в Україні (супутниковий інтернет SpaceX)

Замовити
дзвінок
+
Подзвоніть!