Відбувся офіційний реліз Brave – першого приватного браузера з відкритим вихідним кодом

Відбувся офіційний реліз Brave – першого приватного браузера з відкритим вихідним кодом

Розробники обіцяють зробити пріоритетним безпеку користувачів завдяки блокуванню сторонньої реклами, трекерів і відео з автоматичного програвання. Все це було доступно в бета-версії браузера, місячна аудиторія якого перевищила 8 млн осіб. Тепер ці та інші можливості є в стабільній версії Brave для операційних систем Windows, macOS, Linux, Android і iOS.

Brave – не єдиний браузер, який пропонує функцію блокування реклами і трекерів. Firefox почав за замовчуванням блокувати деякі трекери на початку цього року. Safari теж вміє їх блокувати, але при цьому робить виняток для сайтів, які ви регулярно відвідуєте, обмежуючи їх 24-годинним вікном доступу до файлів cookie. Microsoft все ще тестує цю функцію в своєму браузері, вона повинна з’явитися у фінальній версії Edge на Chromium. Що стосується Chrome, то додавання відповідних інструментів поки тільки в планах розробників.

З вбудованим блокувальником реклами справи йдуть трохи складніше. У більшості випадків користувачі вдаються до допомоги розширень. Chrome почав автоматично блокувати рекламу, яка не відповідає стандартам, прийнятим організацією Coalition for Better Ads. Вбудований блокувальник реклами є і в мобільній версії Edge, але він не включений за замовчуванням.

Brave, на відміну від інших браузерів, пропонує компроміс: рекламодавець платить за перегляди реклами, але не має доступу до призначених для користувача даних. При цьому сама реклама відображається у вигляді Push-повідомлень, а не банерів на веб-сторінках. Це дозволяє користувачам заробляти на рекламі. За перегляди вони отримують токени, які можна обміняти на подарункові сертифікати або перевести в готівку через партнерський сервіс Uphold.

Параметри конфіденційності Brave мають два режими: «Приватна вкладка» і «Приватна вкладка з Tor». Перший аналогічний режиму інкогніто в будь-якому іншому браузері, а другий захищає користувачів від стеження з боку інтернет-провайдера і самих сайтів за допомогою шифрування даних. Brave може стати альтернативою Chrome, оскільки побудований на Chromium і теж підтримує розширення і теми для Chrome.

Limitless представила Pendant: носимий пристрій для запису інформації та обробки за допомогою штучного інтелекту

Спам: історія терміну, його небезпека та боротьба зі спамом

Чому кібербезпека важлива для вас?

AnyDesk взламано: популярне програмне забезпечення для віддаленого робочого столу вимагає скидання пароля

Новий штучний інтелект Gemini від Google: можливості, відмінності від GPT і перспективи використання

Що таке хмарні сховища та навіщо вони потрібні?

Покроково, як підключити Старлінк резервним каналом інтернету на підприємстві.

Шукаєте де придбати ГЕНЕРАТОР?

Екваер IKS обмежує час роботи сервіса.

Microsoft обмежила росіянам оновлення до Windows 11 22H2, а Apple видалила з App Store всі застосунки VK та Mail.ru

Держспецзв’язку попередила про нову кібератаку на держоргани України у вигляді електронної пошти із зараженим XLS-документом.

Як підключити Starlink в Україні (супутниковий інтернет SpaceX)

Замовити
дзвінок
+
Подзвоніть!