74% респондентів підтримують ідею запровадження касових апаратів для ФОП

74% респондентів підтримують ідею запровадження касових апаратів для ФОП

Нещодавно Верховна Рада України прийняла неоднозначні закони про використання касових апаратів (реєстратори розрахункових операцій, РРО) фізичними особами-підприємцями. Серед інших нововведень в них також запроваджується так званий кешбек – винагорода покупцям, які виявлять факти порушення касової дисципліни підприємцями.

Багато представників бізнесу критикували ці закони. А група «Рейтинг» провела опитування серед пересічних українців, щоб з’ясувати їхнє ставлення до цих нововведень.

Як показують результати опитування, 74% українців підтримують нові закони про касові апарати. Дві третини респондентів підтримують введення механізму кешбек і створення додатка, яке дозволить оплачувати всі податки в смартфоні. Половина опитаних вважає, що розширення сфери застосування РРО – це спроба навести порядок у сфері сплати податків. У той же час 38% респондентів вважають, що такий крок влади скоріше є утисками малого підприємництва.

«Останнє твердження користується значною підтримкою серед тих, хто вже має власну справу», – йдеться в опитуванні.

Крім того, не менше двох третин опитаних переконані, що розмір податків в Україні дуже високий. Останню тезу найбільше підтримують ті, хто має власний бізнес.

При цьому більше 70% переконані, що потрібно збільшувати розмір податків для олігархів та великого бізнесу. Стільки ж респондентів виступає за те, щоб зменшити або залишити на колишньому рівні податки для малого і середнього бізнесу.

Близько 40% опитаних виступають за введення окремого податку для IT-підприємців та введення одноразового декларування (за ставкою 9-10%). Така ж частка українців підтримує ідею ліквідацію податкової міліції і створення Бюро фінансових розслідувань.

Додамо, 68% респондентів вважають, що своєчасна сплата податків забезпечує гідну пенсію в майбутньому, і стільки ж підтримують жорстку кримінальну відповідальність за несплату податків. Майже половина (47% респондентів) вважає, що основну частину податків потрібно в першу чергу направляти в соціальну сферу (медицина, освіта, пенсії, субсидії), а 39% дотримуються думки, що податки потрібно направляти на розвиток економіки та інфраструктури.

Як виявилося, половина респондентів знають суму податків, яку сплачують щомісяця державі, а 30% – не знають. 38% учасників дослідження відзначили, що хотіли б зайнятися власною справою, 10% стверджували, що вже мають бізнес. Близько половини респондентів не бажають займатися підприємницькою діяльністю.

Limitless представила Pendant: носимий пристрій для запису інформації та обробки за допомогою штучного інтелекту

Спам: історія терміну, його небезпека та боротьба зі спамом

Чому кібербезпека важлива для вас?

AnyDesk взламано: популярне програмне забезпечення для віддаленого робочого столу вимагає скидання пароля

Новий штучний інтелект Gemini від Google: можливості, відмінності від GPT і перспективи використання

Що таке хмарні сховища та навіщо вони потрібні?

Покроково, як підключити Старлінк резервним каналом інтернету на підприємстві.

Шукаєте де придбати ГЕНЕРАТОР?

Екваер IKS обмежує час роботи сервіса.

Microsoft обмежила росіянам оновлення до Windows 11 22H2, а Apple видалила з App Store всі застосунки VK та Mail.ru

Держспецзв’язку попередила про нову кібератаку на держоргани України у вигляді електронної пошти із зараженим XLS-документом.

Як підключити Starlink в Україні (супутниковий інтернет SpaceX)

Замовити
дзвінок
+
Подзвоніть!