Intel анонсувала 5-ядерні гібридні процесори Lakefield з багаторівневою компонуванням Foveros

Intel анонсувала 5-ядерні гібридні процесори Lakefield з багаторівневою компонуванням Foveros

Компанія Intel анонсувала випуск нових процесорів Lakefield, які позиціонуються як процесорів Core з гібридною технологією. Особливістю цих чіпів є використання компонування Foveros – вперше для Intel.

Процесори Intel Launches представляють собою 5-ядерні рішення. При цьому кожен такий процесор містить одне продуктивне ядро ​​на базі архітектури Sunny Cove, виготовлене за нормами 10-нанометрового технологічного процесу, і чотири енергоефективних ядра Tremont для фонових і нересурсоємних завдань. Пристрій також містить інтегроване графічне ядро ​​Intel UHD Graphics Gen11.

Процессор Ядра / Потоки Исполнительные блоки GPU Кэш-память TDP Базовая частота Turbo частота Частота GPU Память
Intel Core i5-L16G7 5/5 64 4 МБ 7 Вт 1,4 ГГц 3,0 ГГц 1,8 ГГц LPDDR4X-4267
Intel Core i3-L13G4 5/5 48 4 МБ 7 Вт 0,8 ГГц 2,8 ГГц 1,3 ГГц LPDDR4X-4267

 

Додамо, пристрій позиціонується як «гібридного процесора». Крім обчислювальних і графічних ядер воно також включає допоміжний базовий шар з кеш-пам’яттю і блоками вводу / виводу і два додаткових шару з пам’яттю DRAM. Таким чином, відпадає необхідність використання зовнішньої пам’яті. При цьому весь чіп має розміри 12х12х1 мм.

Незважаючи на невеликі розміри і нетипову компоновку, Intel обіцяє хороший запас продуктивності для процесорів Lakefield. Згадується апаратне планування ОС, що має забезпечити запуск додатків і завдань на ядрах які найбільш підходять. Поки що заявлена ​​підтримка тільки Windows 10.

Intel також заявляє про підвищення продуктивності на 24% в порівнянні з Intel Core i7-8500Y в перерахунку на споживання енергії чіпсетом (вимірюється по ефективності енергоспоживання при перегляді веб-сторінок в балах WebXPRT3 на ват), а також на 12% вищою однопоточному продуктивності в додатках з цілочисельними обчисленнями. Крім того, інтегрована графіка Gen11 забезпечує 1,7-кратний приріст продуктивності (вимірюється в 3DMark) в порівнянні з Core i7-8500Y і здатна конвертувати відео на 54% швидше. Нарешті, приріст продуктивності в задачах штучного інтелекту більш ніж 2-кратний. Разом з тим, чіп має високу енергоефективністю. Це перший процесор Intel Core, що споживає всього 2,5 мВт енергії при просте. І це перший чіп Intel з двома вбудованими інтерфейсами для підключення дисплеїв, що робить його «ідеально відповідними для складних ПК і ПК з двома екранами».

Деякі пристрої з процесорами Intel Lakefield демонструвалися під час проведення виставки CES 2020 року, а їх вихід на ринок запланований на літо цього року. Недавно представлений Samsung Galaxy Book S – один з них.

Замовити
дзвінок
+
Подзвоніть!