Microsoft анонсувала хмарний сервіс Azure Government Secret

Microsoft анонсувала хмарний сервіс Azure Government Secret

17 квітня 2019 року Microsoft анонсувала хмарний сервіс Azure Government Secret, призначений для зберігання самих секретних державних даних. Йдеться про інформацію, яка відповідає шостому рівню впливу (Impact Level 6, IL6) – найвищого сертифікату безпеки в класифікації міністерства оборони США.

До сих пір Amazon була єдиною технологічною компанією, що має акредитацію IL6, яка дає право обробляти найбільш секретні дані Пентагону. Пройшовши аналогічну сертифікацію, Microsoft зможе на рівних конкурувати з Amazon за хмарний контракт міноборони на $ 10 млрд. До кінця квітня 2019 року відомство вибере переможця, який буде переносити всі дані Пентагону в єдину хмарну інфраструктуру. Amazon і Microsoft залишилися єдиним претендентами на цей тендер.

Згідно із заявою Microsoft, для роботи Azure Government Secret, використовуються два дата-центру, що знаходяться на території США і побудованих з урахуванням вимог IL6, а також директиви від керівника національної розвідки. При цьому до 17-квітня 2019 року це ЦОДи ще офіційно не акредитовані урядом США на роботу зі надсекретної інформацією.

Заявка Microsoft розглядається, а під час цього періоду клієнти можуть в індивідуальному порядку протестувати Azure Government Secret. Компанія не уточнила, коли планується отримати необхідні сертифікати. У жовтні 2018 року Microsoft говорила, що зможе зробити це до кінця першого кварталу 2019 го.

Тим часом, Microsoft повідомила, що всі шість регіонів, де знаходяться обслуговуючі платформу Azure Government дата-центри, мають сертифікати Impact Level 5.

Регіони Azure Government Secret розгорнуті для забезпечення безпеки і цілісності конфіденційних робочих процесів, забезпечуючи швидкий доступ до важливої ​​і критично важливої ​​інформації, – йдеться в повідомленні Microsoft.

Limitless представила Pendant: носимий пристрій для запису інформації та обробки за допомогою штучного інтелекту

Спам: історія терміну, його небезпека та боротьба зі спамом

Чому кібербезпека важлива для вас?

AnyDesk взламано: популярне програмне забезпечення для віддаленого робочого столу вимагає скидання пароля

Новий штучний інтелект Gemini від Google: можливості, відмінності від GPT і перспективи використання

Що таке хмарні сховища та навіщо вони потрібні?

Покроково, як підключити Старлінк резервним каналом інтернету на підприємстві.

Шукаєте де придбати ГЕНЕРАТОР?

Екваер IKS обмежує час роботи сервіса.

Microsoft обмежила росіянам оновлення до Windows 11 22H2, а Apple видалила з App Store всі застосунки VK та Mail.ru

Держспецзв’язку попередила про нову кібератаку на держоргани України у вигляді електронної пошти із зараженим XLS-документом.

Як підключити Starlink в Україні (супутниковий інтернет SpaceX)

Замовити
дзвінок
+
Подзвоніть!