Vodafone і Nokia створять в Україні «розумну дорогу» на основі 5G і технологій «Інтернету речей»

Vodafone і Nokia створять в Україні «розумну дорогу» на основі 5G і технологій «Інтернету речей»

18 квітня 2019 року, в Міністерстві інфраструктури України був підписаний Меморандум і відбувся брифінг про запуск пілотного проекту «Інтернет речей на дорогах на базі технології зв’язку п’ятого покоління 5G».

У брифінгу взяли участь Міністр інфраструктури України Володимир Омелян, глава представництва Європейського інвестиційного банку в Україні Жан-Ерік де Загін, директор зі стратегії Vodafone UA Дмитро Пономаренко, голова CBT TEPS Центральної та Східної Європи Nokia Дірк Левандовскі і ведучий менеджер проектів і програм Nokia Solutions and Networks Ukraine Олександр Ласкавий.

Як зазначив Володимир Омелян, розвиток цифрової інфраструктури є необхідним кроком модернізації транспортної галузі України та пріоритетною сферою діяльності Міністерства.

«Під час зустрічі представників Міністерства інфраструктури України і Nokia в Берліні ми оголосили про спільні наміри реалізації пілотного проекту« Інтернет речей на дорогах на базі технології зв’язку п’ятого покоління 5G ». Наша головна мета полягає в тому, щоб дороги були «розумними», тобто такими, які інтегрують всю транспортну інфраструктуру в одну інтелектуальну мережу, забезпечуючи безпеку і комфорт користувачів.

Цей проект є одним з найбільш пріоритетних для Міністерства інфраструктури України. Він дозволить створити віртуальну інформаційну мережу, яка допоможе у вирішенні таких проблем, як безпека дорожнього руху, моніторинг руху і аналіз транспортних потоків.

Ми щойно підписали меморандум з нашими міжнародними партнерами, який передбачає співробітництво з питань реалізації пілотного проекту. Це той унікальний випадок, коли відразу після підписання ми переходимо до активної фази співробітництва. Вчора почалися монтажні роботи по обладнанню пілотного ділянки траси Н-01 сучасними технологіями Інтернету Речей. І це є важливим кроком, щоб перетворити наші дороги в розумні »- зазначив глава Міністерства.


Проект «Інтернет речей на дорогах на базі технології зв’язку п’ятого покоління 5G» розділений на 3 стадії:

     
  • Пілот, в рамках якого ми окремій ділянці дороги (двадцять перше кілометр Дніпровського шосе) протягом двох місяців будуть тестувати технологію Інтернету речей на дорозі і збирати статистичні дані за допомогою мережі LTE, а вже з другого півріччя 2019 року – за допомогою зв’язку п’ятого покоління 5G.
  •  

  • Розширений пілот, в рамках якого проект буде масштабований для покриття окремо взятої траси.

  •  
  • Повномасштабний проект, який передбачає покриття новітніми технологіями всіх автомобільних доріг України міжнародного значення.


Глава Міністерства зазначив, що реалізація даного проекту стане прекрасним прикладом співпраці між державним сектором, операторами телекомунікацій, постачальниками обладнання, системними інтеграторами і іншими.
«Ми високо цінуємо участь в пілотному проекті таких партнерів, як Nokia, Vodafone, Українські Новітні Технології, Укравтодор і Галузевий центр цифровізації і кібербезпеки, і сподіваємося на подальшу плідну співпрацю», – наголосив Володимир Омелян.

Limitless представила Pendant: носимий пристрій для запису інформації та обробки за допомогою штучного інтелекту

Спам: історія терміну, його небезпека та боротьба зі спамом

Чому кібербезпека важлива для вас?

AnyDesk взламано: популярне програмне забезпечення для віддаленого робочого столу вимагає скидання пароля

Новий штучний інтелект Gemini від Google: можливості, відмінності від GPT і перспективи використання

Що таке хмарні сховища та навіщо вони потрібні?

Покроково, як підключити Старлінк резервним каналом інтернету на підприємстві.

Шукаєте де придбати ГЕНЕРАТОР?

Екваер IKS обмежує час роботи сервіса.

Microsoft обмежила росіянам оновлення до Windows 11 22H2, а Apple видалила з App Store всі застосунки VK та Mail.ru

Держспецзв’язку попередила про нову кібератаку на держоргани України у вигляді електронної пошти із зараженим XLS-документом.

Як підключити Starlink в Україні (супутниковий інтернет SpaceX)

Замовити
дзвінок
+
Подзвоніть!